fbpx

Ar putea tehnologia să schimbe dinamica educației post-coronavirus?

2121.jpg

Este vital ca învățarea să se desfășoare la nivelul potrivit

Sistemul de școlarizare are rareori capacitatea de a-i ajuta pe toți cei care rămân în urmă sau trebuie să fie mai mult provocați, dar tehnologia poate juca un rol definitoriu în activarea copiilor în urma pandemiei.

Procesul de învățarea a copiilor cu abilități mixte în clase mari a fost mult timp o provocare pentru profesorii din Marea Britanie, unde clasele sunt printre cele mai mari din Europa – dimensiunea medie a claselor școlii primare în Marea Britanie este de 27, comparativ cu 20 în școlile primare de pe continent, conform celui mai recent studiu al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică „Educație la vedere”.

În urma pandemiei cu coronavirus și a hotărârii guvernului conform căreia copiii din școala primară ar trebui să fie învățați în clase de cel mult 15, profesorii se confruntă cu o multitudine de noi provocări. Dar, deși dimensiunile mai mici ale claselor se pot dovedi a fi o moștenire pozitivă a crizei de sănătate, întrebarea cu privire la modul de re-angajare a copiilor care au ratat luni de educație rămâne fără răspuns.

Tehnologia este încă un instrument în mare parte subutilizat în educarea copiilor – atât pentru cei care rămân în urmă, cât și pentru cei care au nevoie de o provocare mai mare – în ciuda familiilor care susțin învățarea prin tehnologie. Deci, ar putea tehnologia să dețină cheia pentru reactivarea copiilor după Covid-19?

Ceea ce este necesar este combinația corectă de instrumente tehnologice – bine mapate conform cu materia – și contribuția predării față în față într-un model de livrare adecvat. Când aceste trei elemente se reunesc, vom fi mai aproape de ajutarea copiilor care rămân în urmă.

Compass răspunde individului care o folosește, permițând copiilor cu abilități diferite să lucreze la același material în ritmul lor. De asemenea, poate identifica rapid domeniile în care un cursant are nevoie de mai mult sprijin, așa că va introduce automat mai mult din conținutul respectiv în sesiunile sale.

Instrumentele tehnologice potrivite înseamnă că elevilor li se pot prezenta lucrări la un nivel adecvat de complexitate. Acest lucru este important, deoarece un copil va concluziona adesea că „urăște” un anumit subiect atunci când, de fapt, nivelul de lucru care i se prezintă este greșit.

„Materia va fi prezentată la nivelul potrivit – dacă este prea ușor, este plictisitor și dacă este prea greu, poate suprasolicita un cursant și le poate diminua încrederea”, spune Maccherini. „Profesorii au trebuit să devină foarte abili la diferențierea muncii, astfel încât să fie accesibilă pentru clase diverse, dar tehnologia poate sprijini și automatiza acest proces, astfel încât un copil să primească un nivel bun de provocare pentru a-i menține motivați fără a-i copleși.”

Ce rol ar putea juca îndrumarea individuală la distanță în viitorul educației?

Dezvoltarea propriului instrument tehnologic înseamnă că putem oferi părinților și copiilor un feedback mult mai bun despre modul în care un copil progresează cu învățarea. Copiii și părinții pot accesa cu ușurință date despre evoluția lor, ceea ce este extrem de important.

SURSA : https://www.theguardian.com/


Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button