fbpx

Educație în Realitate Virtuală

Educatie VR ca instrument de dezvoltare a copiilor. Educatie prin realitate virtuala, proces de învățare

Educatie VR este un subiect fierbinte în domeniul profesional. Printre subiectele cele mai importante este dezvoltarea copiilor, educare acestora încă din copilărie. Deși educația timpurie are o influență pozitivă asupra economiei, aspectele dezvoltării individuale sunt deosebite.
De exemplu, copiii care participă la cursuri educatie VR la centrul specializat de la UniVRse, încă din copilărie au avut mai mult succes în școală, deoarece educatie prin realitatea virtuala favorizează și ajută procesul de învățare, îi motivează să descopere noi lucruri, au autocontrol, atenția pentru educatie VR devine mult mai pregnantă și nu în ultimul rând sunt mult mai sociabili.
Aceste abilități cognitive sunt învățate prin intermediul activităților de învățare activă, care este esențială pentru procesul de învățare prin educatie VR. În consecință, cercetările demonstrează că o copilărie timpurie este un moment important pentru o stare bună emoțională și socială.

În era tehnologiilor digitale, cărțile sunt transformate în cărți electronice. Motoarele de căutare moderne simplifică identificarea faptelor, cu doar câteva clicuri puteți descoperi răspunsul la multe întrebări. În timp ce cunoștințele au devenit mai ușor disponibile pentru mai multe persoane, abordarea actuală a educației are două probleme semnificative. Se bazează pe același format vechi. Metodele de predare sunt axate pe furnizarea de fapte.
A fi informat nu este același lucru cu a fi educat. Mulți oameni au dificultăți în a înțelege informațiile. Prea multe informații primite într-o perioadă scurtă de timp pot copleși cu ușurință copiii. Drept urmare, ei se plictisesc și, de obicei, nu sunt siguri de ce învață despre un subiect care nu îi interesează. Astfel, educatie prin realitate virtuala poate fi utilizată pentru a spori învățarea și implicarea elevilor. Educatie VR poate transforma modul de livrare a conținutului educațional pe premisa creării unei lumi virtuale.

Când elevii citesc despre ceva, de multe ori vor să experimenteze. Cu educatie prin realitate virtuala nu se limitează la descrieri de cuvinte sau ilustrații de carte. Ei pot explora subiectul și pot vedea cum se pun lucrurile laolaltă. Datorită sentimentului de prezență pe care educatie VR îl oferă, elevii pot afla despre un subiect trăind.
Este ușor să uitați că experiențele cu aplicatii realitate virtuala nu sunt reale – un organism crede de fapt că este într-un loc nou. Acest sentiment angajează mintea într-un mod care este remarcabil. Este un fapt bine cunoscut că oamenii învață cel mai bine făcând acest lucru. Elevii sunt concentrați mai mult pe citirea instrucțiunilor decât pe utilizarea lor în practică. Aplicatii realitate virtuala în educație oferă o ancoră de experiență la instrucțiune. Cu educatie VR, elevii sunt inspirați să descopere singuri.

Educatie VR de la UniVRse influențează dezvoltarea copiilor

Educatie VR este esențială în dezvoltarea oricărui copil. Tehnologia oricum își face simțită prezența din ce în ce mai mult în viața copiilor. Educatie VR devine rapid o parte esențială a unui copil care este fascinat de tehnologie. Miliarde de dolari sunt direcționați anual spre aplicatii realizate virtuala, pentru că, în primul rând, acesta se pare că este viitorul.
Se spune că prin educatie VR se modifică comportamentul, gândirea, tiparele și atitudinile. Comparativ, tehnologia este utilă pentru predarea abilităților de viață ale persoanelor cu deficiențe de auz. În același mod, aplicatii realitate virtuala îi ajută și pe copiii cu ADHD și pe cei care suferă de diferite forme de autism să dezvolte abilități sociale dificil de dezvoltate înainte de a folosi educatie VR.
Aplicatii realitate virtuala sunt de asemenea utilizate în programele de intervenție în rândul adolescenților pentru a preveni fumatul, renunțarea la fumat, abuzul de droguri, problemele de sănătate mintală.

Unul dintre motivele pentru care tehnologia este atât de reușită este faptul că îmbunătățește lumina, sunetul și atingerea, în timp ce difuzează aglomerarea și zgomotul din lumea reală, care tinde să copleșească și să limiteze dezvoltarea copiilor. De câte ori te-ai așezat să citești o carte doar pentru a parcurge câteva pagini și ai realizat că nu ai nici un indiciu despre ceea ce ai citit.
Din acest motiv, ți-ai pus căștile pe urechi și ai reușit parcă să te concentrezi mult mai bine. Prin urmare, prin educatie prin realitate virtuala ajutați să controlați supraîncărcarea senzorială. De asemenea ajută la distragerea atenției și favorizează concentrarea. Imaginează-ți cum se simte un copil aflat în situația de a se concentra. Este senzația că nu există nici o tehnologie între utilizator și experiența sa senzorială. Jocurile virtuale dezvoltă atât cogniția socială, cât și pe cea emoțională.

Beneficiile jocurilor de educatie prin realitate virtuala în dezvoltarea timpurie a elevilor

Educatie prin realitate virtuala dezvoltă atât cogniția socială, cât și pe cea emoțională. Cercetările psihologilor arată că aplicatii realitate virtuala reduc durerile fizice și emoționale în rândul copiilor care suferă de diferite boli, inclusiv pentru îngrijirea rănilor și în procedurile stomatologice. Efectele educatie prin realitate virtuala sunt fascinante. Orice spațiu poate deveni 3D.
Mișcarea fizică este necesară pentru a interacțiune ridicată între jucători folosind atingerea corpului. Prin aplicatii realitate virtuala jocul digital este mult mai realist, comportamentul social crește în rândul copiilor care participă la joc. Crește, de asemenea, puterea de învățare prin joc. Învățarea și jocul merg mână în mână.
Se combină perfect învățarea, jocul, realitatea virtuala și pasiunea pentru educație. La școală, tablele au fost înlocuite cu modele mult mai smart, cu table interactive. Creionul și hârtia și-au pierdut ușor interesul, tabletele ocupă acum mult timp din universul copiilor. Școlile au nevoie de educatie prin realitate virtuala.
Este doar o chestiune de timp înainte ca aplicatii realitate virtuala să fie folosite în fiecare clasă.

Beneficiile acestei abordări educaționale sunt interminabile. Prin aplicatii realitate virtuala elevii sunt aduși într-o altă lume, un alt nivel de înțelegere, pot descoperi corpul omenesc, pot crede că ating fiecare mușchi. Vor înțelege mult mai bine și mai ușor, fiind un mod interactiv de învățare cum s-a format pământul, de ce erup vulcanii, sau care sunt animalele care trăiesc în savane. Toți elevii învață într-un mod diferit.
Unii observă mult mai bine prin aplicatii realitate virtuala micile detalii, alții funcționează mult mai bine dacă simt în mână, dacă simulează anumite evenimente. Educatie prin realitate virtuala va ajuta la eliminarea decalajului dintre fiecare copil. Câți dintre voi nu ați trăit sentimentul că vă plictisiți la școală, că orele nu sunt interactive, că v-ați săturați de atâta scris și învățat cuvânt cu cuvânt.

Cu aplicatii realitate virtuala învățarea devine mult mai distractivă și interactivă

Aplicatii realitate virtuala pentru a face fiecare oră interactivă. Aplicatii realitate virtuala ar permite profesorilor să aducă lecțiile de geografie, anatomie sau istorie la viață. Studenții ar experimenta întâlniri practice din viața reală, care îi vor pregăti pentru viitor.
Vă imaginați cum ar fi să transportați un copil spre ruinele antice din Pompei, la epava scufundată a Titanicului sau la Marele Zid Chinezesc. Nici un buget școlar nu ar putea să suporta aceste cheltuieli. Dar folosind aplicatii realitate virtuala puteți face ca toate acestea să devină aplicabile, să se întâmple. Copiii ar avea ocazia să aibă experiențe o dată în viață.
Educatie VR poate ajuta, de asemenea, să pregătească elevii pentru forța de muncă viitoare, predându-le abilități și experiențe din lumea reală. Un scenariu proiectat în jurul unei lecții actuale pe teme precum formarea de specialiști, meseriile profesionale sau asistența medicală poate fi practicat și experimentat folosind educatie VR.

Într-o lume în schimbare rapidă, educația ar trebui să se dezvolte constant.
Educația trebuie să țină pasul cu noile modalități de predare și, în plus, trebuie să învețe să țină pasul cu noile modalități de învățare. Una dintre tehnologiile promițătoare și progresive de astăzi care poate ajuta în acest sens este educatie VR. De ce ar trebui să luăm în considerare educatie prin realitate virtuala atunci când vine vorba de îmbunătățirea zonei de educație și a experienței de învățare.
Educatie VR permite tuturor să aibă acces la educație mult mai rapid. Sunt persoane, în special copiii care se confruntă cu limitări în accesarea educației din diferite motive. Cele mai bune rezultate de învățare sunt obținute atunci când sunteți implicat și atunci când aveți șansa de a încerca ceva, nu reușiți și apoi reușiți să îl faceți foarte bine. Nimic nu bate experiența personală, iar realitatea virtuală susține asta.

Promovează creativitatea și curiozitatea folosind educatie prin realitate virtuala

Educatie prin realitate virtuala este o modalitate de a trezi curiozitatea oricărui copil. Imaginează-ți în zilele noastre când le spui celor mici să deschidă cartea cât de nefericiți sunt. Parcă nu au chef să citească sau să urmărească rândurile. Este o acțiune pasivă pentru ei. La urma urmei, trebuie să fim conștienți de faptul că ei trăiesc într-o lume a tehnologiei și a momentelor instantanee, lucrurilor în continuă mișcare.
Cu toate acestea, dacă le spuneți să își deschidă cartea și să citească cu voce tare pentru a vedea dacă reușesc să citească mai repede, o vor interpreta complet diferit. Introducerea de educatie prin realitate virtuala le va produce momente de fericire și va reuși să stârnească dorința de cunoaștere și descoperire.
Oferirea unui element de concurență și jocuri noi face educația mult mai atractivă.
Educatie VR permite profesorului să joace chiar și cele mai simple lecții să îi facă pe copii să fie atenți, și chiar să intervină cu diverse constatări personale de-a lungul lecției.

La școală, copiii sunt lipsiți de telefoane sau alte dispozitive inteligente care, de cele mai multe ori, le distrag atenția, ceea ce face dificil să aleagă asupra unui lucru care nu include imagini, personaje în mișcare, conținut de calitate pentru universul lor.
Educatie prin realitate virtuala poate concura cu aceste așteptări ale copiilor. Implicare imediată cu aplicatii realitate virtuala le atrage atenția, le captează instantaneu interesul de a descoperi lucruri noi, de a experimenta senzații pe care nu le-au mai trăit până acum. Totul este viu, atractiv și implică participarea directă a utilizatorului, astfel încât copilul devine 100% implicat. Una dintre cele mai interesante utilizări ale aplicatii realitate virtuale este în telerobotică.

Elevii pot asista la ceea ce s-a întâmplat în istorie, să descopere corpul uman și să experimenteze trăiri noi din puncte diferite.
Vor vedea mult mai mult decât simple imagini. Cu educatie VR, elevii vor putea călători în timp și în spațiu. Ele pot merge oriunde vor dori să vadă, să descopere, să se întoarcă în trecut sau să dezvăluie misterele viitorului. Călătoria în țările în curs de dezvoltare prin educație îi apropie pe elevi de alte comunități, stimulând valorile și empatia cu ceilalți. Educația este baza pentru o societate înfloritoare, iar transferul de cunoștințe a fost o prioritate pentru civilizații încă de la început.
Oamenii caută în mod constant modalități de a face transferul de informații mult mai rapid, mai ușor și mai eficient. În era dispozitivelor digitale, avem ocazia de a permite o mai bună învățare cu tehnologia. Educatie VR pare a fi următorul pas pentru evoluția educației.

educatie VR
educatie prin realitate virtuala
aplicatii realitate virtuala
educatie realitate virtuala

Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button