fbpx

Învățarea online, nu doar pentru cei care își permit

6000.jpg

Ar putea învățarea online să reducă decalajul de cunoștiițe asimilate cauzat de Covid-19?

Mulți dintre tinerii care au rămas în urmă cu educația pe timpul pandemiei provin din zone mai sărace, dar disponibilitatea cursurilor online poate fi semnificativă pentru a-i ajuta să prindă ritmul.

Înainte ca școlile să se închidă pentru majoritatea elevilor, meditațiile și lecțiile partiulare au fost văzute de mulți mai degrabă ca o „plăcere”, un bonus decât o necesitate, accesată în principal de cei cu posibilități financiare.

Dar acum, sectorul acesta are un rol nou și vital. În cadrul Programului național de îndrumare, finanțat de guvern, școlile vor putea accesa cursurile de pe o listă a partenerilor aprobați. Schema își propune să atenueze diferența dintre acei copii care au avut posibilități, tehnologie și sprijinul părinților pentru a învăța eficient acasă – și cei care nu au.

„Când vine vorba de școlarizare, Covid-19 a făcut mari daune, rapid, perspectivelor copiilor noștri, punând viitorul lor în pericol”, spune Sir Peter Lampl, fondator și președinte al carității de mobilitate socială Sutton Trust și președinte al Fundația pentru înzestrarea educațională (EEF). „Mulți elevi au rămas semnificativ în urmă. Acești elevi provin din zone/ cămine mai sărace.

Nu există nicio îndoială că schema este extrem de necesară. O evaluare rapidă a dovezilor de la Education Endowment Foundation estimează că perioada de carantină a determinat creșterea decalajului dintre copiii din medii defavorizate și colegii lor cu 36% – inversând o mare parte din progresele realizate în ultimul deceniu. Sutton Trust a descoperit că aproximativ o treime dintre copiii din clasa de mijloc iau parte la lecții live și înregistrate în fiecare zi, comparativ cu doar 16% din elevii clasei muncitoare.

Perioada aceasta de carantină a adus pe tapet, de asemenea, o nouă conversație despre modul în care lucrurile pot fi făcute diferit pentru diferite familii, deoarece nu toate familiile au aceleași nevoi, spune Gater. Acum, mulți părinți și-au exprimat interesul de a continua să studieze online acasă.

Școlarizarea și meditațiile nu doar ajută la reducerea decalajului în învățarea efectivă, spune Gater, poate include și alte aspecte vitale ale dezvoltării unui copil. Abilitățile ușoare, cum ar fi lucrul în echipă, managementul proiectelor și tehnica examenului, sunt, de asemenea, cheie, în special la liceu. „Este vorba de a avea atitudinea corectă față de învățare și de a învăța abilități pentru viață, mai degrabă decât doar cunoașterea subiectului. Ați putea avea cele mai mari note de examen din lume, dacă nu puteți vorbi cu alte persoane sau să lucrați cu alte persoane. Lucrăm mult despre tehnica examenului și despre cum să abordăm examenele, iar încrederea este un lucru important acolo. Dacă copiii nu se simt încrezători în ei înșiși sau în abilitățile lor, nu vor avea cele mai bune rezultate și nu vor da tot ce pot la un examen ”.

SURSA : https://www.theguardian.com/


Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button