fbpx

Importanța VR-ului în educație

tellarz.jpg

Realitatea virtuală nu reprezintă doar o activitate distractivă și imersivă pentru copii și adulți, ci are o sumedenie de beneficii, atât în educație, psihoterapie, în industria de film și televiziune etc.

Specialiștii spun că realitatea virtuală este o imagine-oglindă a realității concrete, așa cum o percepem cu organele noastre de simț și este concepută în funcție de abilitățile aperceptive ale conștiinței. Cu alte cuvinte, transpune în virtual ideea de timp, de cauzalitate sau de spațiu, fără de care nu ne-am putea organiza lumea în care trăim.

Realitatea virtuală are potențialul de a schimba percepția despre lume, cât și aspecte ale vieții cotidiene.

Cum?

Prin faptul că tehnologia care stă la baza VR-ului poate fi adaptată în diverse arii de interes, cum ar fi educația, și poate prezenta conținutul și materia într-o manieră interactivă, care ajută la înțelegerea și asimilarea informațiilor mult mai rapid. Spre exemplu, în loc să citești despre anatomie, poți interacționa în timp real cu structura organismului uman, analizând fiecare detaliu într-un format tridimensional, informația fiind prezentată în funcție de partea corpului aleasă. În VR poți să vezi cum arată fiecare venă, oscior sau organ, să le întorci pe toate părțile, să intri în cămăruțele inimii și să-i descoperi mecansimele care au loc pentru ca sângele să fie pompat până în vârf de deget și corpul tău să funcționeze normal. Cu certitudine acesta este un mod mult mai simplu și mai atractiv de învățare, cu ajutorul căreia informația este înregistrată în memoria pe termen lung.

Realitatea virtuală vorbește pe limba copiilor și îi captivează prin imagine, imersiune și experiența inedită pe care o oferă și prin care le trezește curiozitatea. Imersivitatea le creează senzația de prezență în virtual și îi ajută să asimileze informațiile în mod inconștient, imaginile și conținutul la care sunt expuși având un impact real și benefic asupra mentalului lor.

Un asemenea loc în care pot fi învățate lucruri în mod interactiv, cu ajutorul realității virtuale, este Univrse, cea mai nouă și mai mare sală de jocuri din București. Aici sunt puse la dispoziție o serie de aplicații ce servesc educației non-formale, prin intermediul cărora pot fi explorate domenii diverse, precum Sistemul Solar, Organon VR, Tilt Brush, Labster etc. Aceste programe sunt special concepute pentru a căpăta o paletă largă de cunoștințe în mod facil și distractiv, deschizând orizontul către o lume nouă, și totuși aceeași.

Pentru mai multe detalii despre aceasta sala de VR care isi doreste sa se extinda catre educatie puteti accesa: https://www.facebook.com/univrse.ro/

Importanța VR-ului în educațieTellarz.comVezi sursa →

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button