Învățarea virtuală este o componentă esențială a setului de instrumente de învățare și dezvoltare și este utilizată pe scară largă în scopuri de instruire și educație. Cu toate acestea, nu este întotdeauna eficientă. Iată câteva sfaturi pentru a oferi învățării virtuale un real impuls.
Construiți-vă propriile metode de învățare virtuală
Definiția învățării virtuale și utilitatea acesteia în satisfacerea nevoilor cursanților au fost mult timp în discuție. În special în mediul imprevizibil de astăzi, organizațiile se bazează mai mult decât oricând pe diferite forme de învățare virtuală. Pentru a fi cu adevărat eficientă, învățarea virtuală trebuie să fie bine concepută.
Sfaturi instructive
1. Mențineți contentul scurt si clar
Am vorbit despre asta în alte câteva locuri, dar cursanții adulți sunt oameni ocupați, bombardați constant cu informații. Atenția lor se împarte și capacitatea de a absorbi informații noi devine din ce în ce mai scurtă. Dacă aveți suficient conținut pentru a crea un curs de 30 de minute, luați în considerare crearea unei serii de „microlearnings” de 2-5 minute, care să fie implementate cu ușurință pe un smartphone.
2. Păstrați-l interactiv – chiar și distractiv!
Instruiți manageri de echipă, încurajați-vă oamenii să valorifice în mod adecvat diferitele opțiuni de interactivitate în software-ul dvs. de dezvoltare. Adăugați acele elemente interactive pe parcursul cursului, oferind cursanților o modalitate de a descoperi conținutul, nu doar de a revizui sau de a fi chestionați.
3. Păstrați-l simplu
Acest lucru se aplică atât interfeței, cât și conținutului. Respectați informațiile despre necesitatea de a ști. Este minunat să includeți elemente grafice și vizuale, dar doar acolo unde este nevoie de un mesaj cheie, nu doar pentru că arată frumos. Fiți conștienți de reducerea, mai degrabă decât de creșterea sarcinii cognitive. În timp ce cursanții apreciază varietatea în ceea ce privește livrarea conținutului, au nevoie și de o interfață consecventă și previzibilă. Elementele virtuale de învățare ar trebui să fie ușor de utilizat și simplu de navigat.
4. Faceți-l să pară cât mai real
Echilibrați distracția și gamificarea cu aplicabilitatea din lumea reală. Da, învățarea virtuală ar trebui să fie interactivă, dar pentru a fi eficientă cu adulții, aplicația trebuie să fie evidentă.
5. Faceți situațiile simulate mai imersive
Cel mai bun caz în învățare ar fi să treci prin exemple din viața reală. Mirosurile, culorile, texturile și sunetele contribuie la o imagine mai amplă a experienței de învățare. Astfel de elemente atrag atenția asupra contextului informațiilor prezentate.
6. Să aveți o strategie pentru continuitate vizuală și revitalizare
Când lucrați pe o gamă largă de platforme, strategia dvs. de învățare bine gândită poate părea că nu are unitate. O viziune clară și consecventă pentru imagini, ilustrație, culoare și font poate readuce această continuitate la loc.
7. Dezvoltați sau selectați caractere / avatare relevante
Există o serie de aspecte care trebuie luate în considerare atunci când sunt descrise persoane. Poate cele mai importante dintre acestea sunt: Care este tonul conținutului dvs. și cum va fi perceput conținutul dvs.? Dacă subiectul dvs. este unul serios, poate doriți să evitați caracteristicile care conferă o atmosferă mai jucăușă sau mai asemănătoare unui desen animat. Proporțiile pot genera o mulțime de reacții subconștiente.
8. Creați o paletă de culori captivantă
Crearea și implementarea de noi palete de culori poate fi un proces îndelungat; iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă împingeți proiectul în direcția corectă.
Cum construiești o paletă de culori eficientă pentru proiectul tău? Începeți prin a vă determina culoarea primară. Această culoare va fi culoarea predominantă utilizată și va ancora continuitatea designului dumneavoastră. De exemplu, alegem un albastru, apoi alegem două variante ale acestei culori, una mai închisă și una mai deschisă. Acest lucru asigură lizibilitatea indiferent dacă avem nevoie de text întunecat pe un fundal deschis sau de text deschis pe un fundal închis. Desigur, avem nevoie de un alb, dar doar pentru impact, îi vom adăuga un pic de nuanță. Culoarea noastră secundară va fi o culoare complementară (peste roata de culori) – galbenă – și cele două culori de accent vor fi roșu și roz.
Dacă vă întrebați cum puteți implementa în mod eficient instruirea virtuală în organizația dvs. și pentru a satisface nevoile cursanților și organizației dvs., descărcați cartea electronică Cum învățarea virtuală îndeplinește nevoile de formare a angajaților în mediul de lucru la distanță de astăzi.
SURSA: https://elearningindustry.com/