fbpx

De ce învățarea în VR poate fi la fel de eficientă ca și învățarea față în față

Why-Scenario-Based-VR-Training-Can-Be-As-Effective-As-Face-To-Face-Training-e1594735358957.jpeg

Planificarea dincolo de pandemie înseamnă a găsi alternative la învățarea față în față care să atingă obiective de performanță. Descoperiți de ce cadrele didactive se angajează în formarea VR bazată pe scenarii pentru a crea programe de învățare combinate.

Trecerea de la învățarea față în față la învățarea virtuală nu este un concept nou și a dus la inovații semnificative, de la eLearning tot mai sofisticat la aplicații mobile și la platforme de învățare. Toți cei implicați căută în mod constant să câștige eficiență la costuri cât mai mici , fără a pierde însă conexiunea umană și emoția pe care oamenii o experimentează în timp ce învață împreună față în față.

Găsirea acestui echilibru continuă să stimuleze cercetarea, dezvoltarea și inovația, iar noul instrument captivant din setul de instrumente L&D este formarea VR bazată pe scenarii.

Acum, în perioada post-COVID, viitorul învățării este, se pare, cel virtual. Conversia rapidă pe termen scurt va merge și mai departe. Instruirea VR bazată pe scenarii este unică prin faptul că introduce cursanții într-o lume virtuală – eliminând distragerea atenției și păstrându-și focusul – ceea ce oferă o platformă perfectă pentru crearea unei experiențe de învățare dinamice.

În formarea VR bazată pe scenarii, puteți experimenta direct perspectiva celorlalți, construind înțelegere și empatie. Puteți exersa și pune în practică într-un mod consecvent într-un mediu sigur. Vi se pot alătura și alți elevi/ colegi de birou și / sau instructori în spațiul virtual, oferind un loc sigur pentru conectare.

Eficacitatea scenariilor în învățarea în realitate virtuală

Învățare imersivă și atenție

Captarea și menținerea atenției cursanților este una dintre cele mai mari provocări ale L&D. Influențează direct păstrarea a ceea ce a învățat. Vedem cercetări promițătoare despre VR, retenție și rechemare.

Învățare mixtă și practică

Învățarea nu este un eveniment unic și izolat; programele de învățare eficiente cuprind numeroasele fațete ale modului în care oamenii învață. Context, demonstrație, reflectie de sine, practică.

VR este conceput pentru practică. Povestirile și scenariile trimit cursanții în situații din lumea reală. Aceștia se pot confrunta cu provocări, pot manipula obiecte și pot identifica probleme într-o lume virtuală cât mai aproape de mediul lor de lucru. Ei pot și vor repeta experiența, aprofundând practica și ajutând la reținere și rechemare. Și este un loc sigur pentru a practica, oferind cursanților posibilitatea de a regla abilitățile fără a provoca daune lor înșiși, celorlalți sau organizației.

Instruirea VR bazată pe scenarii poate fi piatra de temelie a programului de învățare mixtă, susținută de alte modalități (de exemplu, eLearning, video, instruire virtuală condusă de instructori, activități de grup, coaching), pentru o învățare eficientă.

Învățare experiențială

Învățarea eficientă înseamnă a învăța prin a face. Realitatea virtuală, făcută corect, poate fi apropiată sau chiar preferabilă realității.  Antrenamentul VR bazat pe scenarii este cel mai aproape de lumea reală. Poate fi un mediu realist și sigur de practicat într-un loc în care greșelile nu fac rău. În contextul unui scenariu din lumea reală, cursanții pot îndeplini sarcini, manipula obiecte, explora medii și pot experimenta practic ceea ce avem nevoie pentru a învăța.

Perspective multiple și empatie

În VR, cursanții pot experimenta cum este să fii în orice situație, din perspectiva oricui se află într-o situație. Ei pot experimenta perspective multiple în același program, ceea ce poate motiva schimbări de comportament.

Rolurile sunt o tehnică obișnuită în învățarea față în față, dar cursanții deseori încearcă să se transpună în „scenă”, limitându-și capacitatea de a experimenta perspectivele altora. În schimb, instruirea VR bazată pe scenarii oferă o imersiune completă și poate duce la un răspuns emoțional sporit. Instruirea VR elimină, de asemenea, elementul judecății colegilor, permițând cursanților să practice abilitățile necesare fără acea presiune.

Învățare socială și învățare facilitată

Cel mai mare risc la învățarea virtuală este pierderea conexiunii umane – ceea ce face atelierele în persoană atât de populare. Producătorii de hardware VR dezvoltă tehnologie de colaborare, iar dezvoltatorii de conținut VR utilizează această tehnologie pentru a crea instrumente care îmbunătățesc învățarea socială și rolul instructorului / facilitatorului. Acestea includ experiențe multi-cursanți (două sau mai multe persoane reprezentate de avatare care învață împreună în spațiul VR) și experiențe în care instructorii pot influența și ghida ceea ce se întâmplă în mediul VR, iar cursanții trebuie să reacționeze în timp real.

Unde scenariile de instruire funcționează cel mai bine pentru implementarea VR

Când stabiliți ce tipuri de instruire sunt cele mai potrivite pentru VR, vă sugerăm să începeți prin a vă concentra pe programele dvs. de profil înalt și cu impact ridicat. Acolo, formarea VR poate conduce la rentabilitatea investiției pentru afacerea dvs. și pentru programele dvs. de învățare. Acestea fiind spuse, ca și test, s-ar putea să alegeți un proiect mai mic sau mai puțin critic, astfel încât să puteți învăța să utilizați această experiență pentru a obține acordul părților interesate pentru o colaborare viitoare.

Folosiți întregul potențial al învățării în VR

Profesioniștii în domeniul dezvoltării sunt focusați pe găsirea de soluții alternative pentru formare virtuală care să aducă niveluri mai ridicate de implicare și să permită cursanților să se conecteze în siguranță.

Instruirea VR bazată pe scenariu este o alternativă eficientă la formarea față în față; tehnologia evoluează rapid, deschizând calea pentru învățare adaptivă și analize de învățare mai sigure. Cu mulți jucători mari implicați, de la Facebook la Apple, echipamentele VR devin, de asemenea, mai accesibile, ceea ce înseamnă că este mai viabil să investiți la o scară mai mare.

SURSA: https://elearningindustry.com/


Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button