fbpx

Va exista un boom în utilizarea AR și VR post-COVID?

AR-in-education-3.jpg

Ce rezervă viitorul în utilizarea AR și VR?

În urmă cu câteva luni, puțini oameni au crezut că vom trăi într-o lume afectată de pandemie atât de mult timp. Cu toate că virusul continuă să crească în unele țări posibil ca și criza să afecteze pe toate planurile pe tot parcursul anului 2020 și, probabil, până în 2021. Din această cauză, oamenii încep să creeze și să caute alte modalități în care să funcționeze și să socializeze în timp ce minimizează contactul. Chatul video a devenit un element esențial pentru cursuri și întâlnirile de echipă și toți învățăm să ne trăim viața virtual. Această schimbare ar putea însemna lucruri mari pentru industriile VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată) din anii următori. În acest moment, piața se așteaptă la cât mai multe experiențe virtuale. În consecință, va exista o creștere a cererii și a aplicațiilor VR și AR după COVID-19? Iată câteva dintre posibilități.

Starea actuală a pieței AR / VR

Dacă urmăriți piața AR / VR s-ar putea părea că lucrurile s-au stabilizat puțin recent. În urmă cu câțiva ani, căștile de gaming VR, precum Oculus și Vive, erau peste tot în mass-media, Pokémon Go a fost înfricoșător și a existat apoi promisiunea concertelor VR și a evenimentelor sportive, a cursurilor online.

Astăzi, aceste opțiuni sunt încă disponibile, însă industria a început să pivoteze către clientul întreprinzător, nu spre consumatorul mediu care caută divertisment.

Acestea fiind spuse, utilizarea de către clientul întreprinzător se extinde din câteva motive. Companiile își pot permite să achiziționeze echipament, școlile sunt și ele interesate, iar VR poate fi folosit pentru o instruire avansată. Între timp și prioritățile industriei s-au schimbat.

Impactul AR / VR ar putea fi expansiv

AR și VR ar putea deveni extrem de valoroase într-o gamă largă de contexte. Mulți oameni au auzit despre utilizarea VR în școli pentru predarea cursurilor online, în sport pentru a antrena jucători fără a risca accidentări în timpul antrenamentelor, dar există multe alte utilizări potențiale într-o mare varietate de domenii și industrii profesionale. Impactul AR și VR ar putea fi expansiv, îmbunătățind siguranța și eficiența în școli și la locurile de muncă din întreaga lume.

Ar putea fi folosit VR-ul ca instrument de educație online?

Preocupați fiind cu privire la copiii care se întorc în curând la școală, educatorii, parlamentarii și părinții se luptă să vină cu soluții. În timp ce unele planuri implică un program part-time în clasă, mulți fac lobby pentru educația virtuală cel puțin până când pandemia va fi sub control.

Înțelegând deficiențele opțiunilor actuale de eLearning, VR ar putea fi o opțiune validă pentru implicarea copiilor în învățarea online.

Este adevărat că elevii au nevoie și de interacțiune pentru a construi un comportament pozitiv și este dificil să replici experiența clasei prin chat video și text. Ar putea fi, însă, o modalitate sigură de a ajuta copiii să învețe și să socializeze mai eficient.

SURSA: https://elearningindustry.com/


Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button