fbpx

Optimizarea accesibilității eLearning-ului

AdobeStock_292904516-1200x521.jpeg

Crearea unei învățări mai bune pentru toți

Am putea ușura munca tuturor prin crearea unui eLearning accesibil. Ar trebui să ne străduim nu doar să facem minimul, ci să optimizăm experiența tuturor cursanților. Cum facem asta și de ce ar trebui să ne străduim?

Cine este beneficiarul lui eLearning accesibil?

Construirea accesibilității în eLearning va aduce beneficii tuturor. Poate ajuta și cursanții. De asemenea, servește persoanelor care se luptă să acceseze conținutul din cauza condițiilor de mediu, inclusiv iluminatul, nivelul de zgomot, confidențialitatea, utilizarea dispozitivului sau conexiunea la internet.

Cum optimizați accesibilitatea?

1. Folosiți elemente de focalizare

Navigabilitatea tastaturii este o parte importantă a conformității accesibilității. Acesta servește cursanților care se bazează pe un cititor de ecran din cauza vederii afectate, a alfabetizării limitate sau a dizabilității de învățare. De asemenea, ajută cursanții care au deficite motorii care fac dificilă navigarea cu ecranul tactil sau mouse-ul.

2. Adăugați un text suport pentru cititoarele de ecran

Elementele vizuale și interactive sunt esențiale pentru a face conținutul de învățare interesant și captivant. Cu toate acestea, cursanții cu viziune limitată sau fără viziune vor pierde sau vor lupta cu conținutul, cu excepția cazului în care adăugați un text suport. Asigurați-vă că textul alternativ include informațiile de care au nevoie elevii dintr-o imagine, nu doar cuvinte cheie.

3. Optimizați utilizarea culorii și a contrastului

Contrastul scăzut și anumite combinații de culori pot cauza probleme elevilor cu deficiențe de vedere. De fapt, anumite condiții de iluminare pot face contrastul scăzut o provocare pentru toată lumea. De asemenea, agravează efectele oboselii ochilor. Deci, indiferent dacă obiectivul dvs. este să creați eLearning accesibil sau nu, ar trebui să creați suficient contrast pe fundal pentru orice elemente critice: text, imagini ale textului și mai ales butoane.

4. Creați accesibilitate pentru conținut audio și video

Fișierele audio și video sunt o modalitate excelentă de a crea cursuri multimodale captivante. Nu sacrificați aceste resurse în numele unei accesibilități mai ușoare – conținutul dvs. va fi mai slab astfel. Cu toate acestea, trebuie să planificați accesibilitatea. Furnizarea unei versiuni text a conținutului audio sau video va aduce beneficii cursanților surzi, cu deficiențe de auz sau cu probleme de procesare auditivă. De asemenea, vor face conținutul accesibil oricui nu își poate activa sunetul – crucial într-o eră în care se desfășoară atât de multe cursuri

5. Faceți evaluările accesibile în deplasare.

Când creați eLearning accesibil, nu puteți uita de evaluări. Asigurați-vă că tipurile de întrebări și modelele de răspunsuri sunt accesibile. În general, întrebările de tip drag-and-drop nu sunt recomandate deoarece majoritatea nu pot fi utilizate cu un cititor de ecran. Întrebările sau răspunsurile care utilizează imagini, videoclipuri sau audio în loc de text nu vor fi accesibile universal decât dacă luați măsuri suplimentare.

 

SURSA: https://elearningindustry.com/


Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Univrse © 2018. Proudly made by SOTA360.

Univrse este unul din cele mai mari spatii de realitate virtuala, care îți permite să prinzi aripi și să te transpui, experimentând realitatea virtuală cu cele mai noi și mai performante gadgeturi.
Facebook Univrse.ro
Bucuresti | Romania | 0740 501 061 | contact@univrse.ro
Call Now Button